Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

  • -PR- K2 Lezecká stena oslavuje svoje prvé narodeniny. Lezecká stena K2 na Starej Ivanskej ceste 1/B v Bratislave celý rok žila rôznymi akciami a obľúbilo si ju množstvo ľudí z Bratislavy, ale aj z bližšieho či vzdialenejšieho okolia.  Tento článok je sumárom toho čo sa nám za ten rok podarilo, aké sú horúce novinky po novom roku a čo chystáme v blízkej a ďalekej budúcnosti, ale aj pozvánkou na narodeninovú párty spojenú s lezeckým maratónom v sobotu 8.2.2014!
Technické štatistiky
7.2.2013 sa po dlhej vojne s byrokraciou podarilo konečne oficiálne otvoriť najvyššiu lezeckú stenu na Slovensku. Otvorili sme, ale neprestali sme ďalej budovať a zdokonaľovať priestory aj služby. Otvárali sme s veľkou stenou o ploche 1500m2 pri maximálnej výške 15,5m a bouldrovkou s 200m2, ale už o pár mesiacov pribudla galéria s ďalšími cca 300m2 a nakoniec aj drytoolová časť o rozlohe 104m2. Obrovská hala sa tak trošku naplnila, ale najlepšie je, že ešte stále máme veľa miesta na nové profily. Momentálne sa však zameriavame hlavne na zlepšovanie služieb, skvalitňovanie ciest a ich častú obmenu, pretože kapacitne zatiaľ aktuálna rozloha steny bohato uspokojuje dopyt.
Caption of the figure above.
 
Caption of the figure above.
 
Caption of the figure above.
 
Prostredie
K dnešnému dňu sa nám podarilo kompletne zatepliť halu a doplniť koberce, aby naši zákazníci nemuseli prechádzať úseky holého betónu a istenie nebolo nepríjemné pri nízkych teplotách. Posilnili sme osvetlenie v zadnej časti steny a tak je u nás opäť o čosi svetlejšie a útulnejšie. Oddelili sme bar komplet sklenenou stenou a vytvorili tak príjemné posedenie s pohodovou teplotou a výhľadom na stenu. Muži sa potešili zväčšeným šatniam a doplneným skrinkám. Pre deti pribudol detský kútik a pre tréninguchtivých campusboard, hrazda a pár základných strojov na cvičenie. Ako doplnok máme aj nový slack-line od Gibbonu. Snažíme sa ísť našim zákazníkom čo najviac v ústrety a preto máme bezkonkurenčné otváracie hodiny:
Pondelok            8:00 - 24:00
Utorok                 7:00 - 24:00
Streda                  7:00 - 24:00
Štvrtok                 7:00 - 24:00
Piatok                   8:00 - 22:00
Sobota                 8:00 - 22:00
Nedeľa                 8:00 - 22:00
Caption of the figure above.
  
Nové lezecké kurzy a overené klasiky
Za rok naši inštruktori odviedli viac ako 500 základných kurzov istenia o ktoré je stále veľký záujem. Rozbehli sme pravidelné krúžky a tréningy pre deti, ale zaviedli sme aj dlhodobejšie programy pre dospelých. Ako nadstavbu k základnému kurzu ponúkame skupinové lezenie, kde si nováčikovia pri ďalších 4-8 stretnutiach precvičia nadobudnuté zručnosti pod dozorom inštruktora. Naša 65kg figurína Gabika pomáha mnohým lezcom pri zvládaní bezpečného zachytenia pádu prvolezca aj z pomerne veľkej výšky. Spolupracujeme s Úniou nevidiacich a slabozrakých na lezeckých kurzoch pre zrakovo postihnutých. Prebehli 4 tréningové lezecké kempy s lezeckými legendami Jurom Repčíkom a Tomášom Mrázekom. Ako novinka pre ranostajov sú ranné tréningy s Tomášom Greksákom, vždy v utorok a vo štvrtok.
Caption of the figure above.
 
Novinky v kaviarni a bare
V ponuke máme široký sortiment nealkoholických a alkoholických nápojov, vyberané vína a dobré čapované pivo a kofolu. Malé snacky a pochutiny v blízkej dobe posilnia ja rýchle a chutné jedlá a zájedky. Cez pracovný týždeň sa u nás môžete naraňajkovať a vybrať si zo širokej ponuky na našich švédskych stoloch.
Caption of the figure above.
 
Akcie ktoré prebehli a prebiehajú
Nebojíme sa púšťať sa do náročných projektov a radi podporíme pretekárske lezenie na Slovensku. V K2 sme minulý rok zorganizovali snáď všetky možné preteky celoslovenského významu. Hneď prvé boli Majstrovstvá Slovenska v boulderingu, neskôr na jeseň v náročnom rýchlom slede za sebou bola stena dejiskom Majstrovstiev Slovenska v drytoolingu, otvorených Majstrovstiev Slovenska mládeže v športovom lezení a celé to zavŕšili Majstrovstvá Slovenska v lezení na obťažnosť pár týždňov pred Vianocami. Okrem toho prebehli 4 kolá lezeckej LIGY v ktorých hodláme od februára znovu pokračovať a niekoľko premietaní, grilovačiek a spontánnych párty ako aj lezecký Deň detí.
Caption of the figure above.
Sme aktívny online a zakladáme si na informovanosti
Za rok sa nám nazbieralo vyše 5000 fanúšikov na facebooku. Snažíme sa aby ľudia mali čo najviac informácií, ktoré sa im majú možnosť dostať nielen cez našu webovú stránku, ale práve aj cez sociálne siete. Našim cieľom je aby vám neušlo nič, čo by vás mohlo zaujímať, aby ste mali prehľad o nových cestách a zmenách, ktoré chystáme. Preto ak chcete mať prehľad pridajte sa k nám na facebooku a buďte v obraze čo sa u nás deje. Okrem toho sme na našich stránkach pre vás vytvorili 3D virtuálnu prehliadku takže ak ste u nás ešte neboli, odporúčame vám pozrieť si najprv aspoň virtuálne ako to u nás vyzerá. 
Caption of the figure above.
 
Na čo sa môžete tešiť už čoskoro
Po novom roku sme rozšírili rady personálu a spolupracovníkov, čo prilialo novú krv a energiu do zabehnutej prevádzky a môžeme sa preto pustiť do ďalších inovácií a skvalitňovania služieb. V najbližších dvoch mesiacoch si určite nenechajte ujsť niekoľko super akcií! Odštartuje to narodeninový lezecký maratón s poriadnou afterpárty už 8.2. a hneď týždeň na to bude špeciálna akcia pre páriky a zaľúbených v podobe zľavneného vstupu, špeciálnych drinkov a večernej Valentínskej párty. Vyvrcholením lezeckých akcií tejto jari bude ale K2 Boulder Battle 15.3. Pôjde o populárny formát bouldrových pretekov s veľa bouldrami v kvalifikácii, spektakulárnym finále, množstvom prekvapení a veľkou afterpárty. V lete nás potom čaká poriadna výzva v podobe veľkých medzinárodných lezeckých pretekov pre deti. Ak ste vždy túžili liezť „so zbraňami“ 12.2. pre vás chystáme drytoolingový workshop, kde sa dozviete všetko o samotnom drytoolingu, ale aj mixovom a ľadovom lezení a vyskúšate si ho na vlastnej koži pod vedením inštruktora.
Caption of the figure above.
 
Z hľadiska prevádzky pre vás chystáme častejšie a prehľadnejšie obmieňanie ciest, obohatenie bouldrovky o nové chyty a štruktúry. V dohľadnej dobe upravíme a rozšírime campusboard a nájdeme miesto pre tréningové lišty a dosky. Pribudnú aj nové tréningové pomôcky.
 
Ponuku baru a kaviarne rozšírime o už spomínané jedlá aby ste mali možnosť doplniť energiu hneď po lezení a nemuseli ísť hladný domov. V najbližšej dobe oddelíme obchodík s lezeckým materiálom od požičovne a rozšírime jeho sortiment. Budete tak mať bezprostrednejší prístup k našej ponuke a budete môcť skúšať a obzerať veci voľnejšie. Nechceme zanevrieť ani na spoločenskú zložku, tak sa môžete tešiť na premietania a prednášky, pri pivku,či kávičke.
Caption of the figure above.
 
Ďalšie plány a budovateľské ambície
Už dlho sa šušká o postavení ľadovej veže pred halou, aby sa mohli prísť vybúriť aj zaťatí ľadoborci. Rovnako ako o vonkajšej stene na letné mesiace. Oba projekty sú živé, ale zatiaľ nevieme či budeme mať dostatok financií a času ich realizovať už pre túto sezónu.
 
Veľkou výzvou je ale úprava priestoru pod galériou/vnútri za bouldrovkou. Je to krásny nevyužitý priestor ktorý by sme radi v dohľadnej budúcnosti prerobili na multifunkčnú telocvičňu a rozšírili tak našu ponuku o ďalšie služby. Čo by ste povedali na jogu, fyzioterapeutické cvičenia a moderné silové tréningy ako crossfit či TRX?
 
K tomu a k ďalším veciam sa nám môžete vyjadriť v dotazníku na našej stránke a pozdieľať tak snami vaše priania dať nám spätnú väzbu k tomu čo sa za uplynulý rok udialo a čo sa v najbližšom období chystá. 
Tu je dotazník, v ktorom nám môžete pohodlne poslať spätnú väzbu:

Komentáre (6)

Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

04.02.2014 15:11:07
Anonym -

hmm 6tyzdnov do K2 Boulder Battle 15.3., bude to sucastou SL pohara? kolko boldrikov tam zmestite? treba sa niekde registrovat pre tricko :) ?

Re: Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

04.02.2014 17:12:26
Reakcia Anonym -

Ak je to v jamesackom kalendari tak ano ak nie tak nie. Tricko si kup naco ti je reklamne

Re: Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

04.02.2014 20:00:34

samostatné propozície a registrácia budú verejne dostupné budúci týždeň, takže "stay tuned" ;-) ale neboj sa, bouldrikov tam zmestíme dosť, či už na bouldrovku alebo na stenu...

Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

04.02.2014 19:38:34
Anonym - palo tomka

K2 Boulder Battle nie je súčasťou Sl.pohára

Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

05.02.2014 00:38:57
Anonym -

nech zije K2 lezecka stena :)

Re: Lezecká stena K2 oslavuje 1. Narodeniny

05.02.2014 14:46:16
Reakcia Anonym -

So stenou k2 na vecne casy a nikdy inak!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
štyri -jedna = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...