ThinkBIG! USA2014 – Joe´s, Joe´s, Joe´s (2)

Caption of the figure above.
Tomaso si vychutnáva delikátny výlez v Obelisque V9
Balvan, kde je aj Beyond life je niekoľko populárnych bouldrov a stretli sme tu akurát skupinku 3 mladých Švajčiarov skúšať We call him Jordan V8. Kým sme stihli rozložiť matrace, prišlo ďalších asi 5-6 Amíkov, tak som mal celkom publikum. Kroky som mal už vyladené a vedel som, že už je to len otázka sily, ktorá po rest dayi bola. Vypochodoval som to prvým pokusom , zbalili sme veci a odišli. Humpi sa pri odchode zlovestne pousmial, že nič nezlepší deň tak, ako keď naserieš kopu ľudí rýchlym suchým prelezom ťažkého bouldru, už som sa mal vraj len spýtať či náhodou nevedia, čo to bol za boulder, čo som vyliezol a či to bolo aspoň za V8. Pousmial som sa tiež, Humpi vie o čom hovorí, mňa tak nasiera často. 30 bodov by sme mali.
Caption of the figure above.
Peťo sa sústredí v pokuse o Obelisque V9
Ďalšia zástavka bol Gentleman´s problem V11, veľmi jedlo vyzerajúce 8áčko. Ja som bol žiaľ opäť diskvalifikovaný ľavým kolenom, keďže krok cez ľavú pätu bol esenciálny a nedal sa vynechať, či poupraviť. Nevadí, Beyond life sit ešte hrial pri srdci, tak som ochotne spotoval a fotil. Bolo krásne sledovať ako sa v tom Humpi zlepšoval. Najprv to chcel vzdať, že je to rameňák ako prasa do spoďáku na opačák, postupne v tom ale zdomácnel a ťažký nástupový krok dokázal spraviť a aj vymeniť ruky. Akonáhle sa mu to podarilo, mohol sa vrhnúť do lišty pod hranou a potom na obliny nad ňou. Tu to už bol štandardný Humpiho lezecký prejav. Keď si už človek myslí, že tak teraz musí už zákonite padnúť, Humpi sparví zúfalo nejaký krok a ocitne sa v ďalšej zjavne patovej situácii, ale on spraví aj ďalší a ďalší a človek tak nevie čo má skôr pod ním robiť, či ťahať madrace, spotovať, alebo len povzbudzovať. Humpi to neuveriteľným spôsobom prekrauloval až na vrchol. Ďalšia jedenástka v kapse, spolu 41 bodov.
Caption of the figure above.
Humpi v úvodnom dynamickom kroku v Gentleman´s problem V11
Čas sa pomaly naplnil a museli sme ísť vyzdvihnúť Right forkovú trojicu. Lezenie sme pre ten deň ale ešte nezabalili a pristavili sme sa ešte v Big Joe, kde som mal nevyrovnané účty s jednou desiatkou, čo ma stála koleno. Chalani ma najprv odhovorili, aby som sa na to vykašlal a tak som pár pokusmi dobil Smoking Joe V9 hneď vedľa ale nedalo mi to a musel som si vyskúšať aj alternatívne prelezové metódy v bouldri Nerve extension V10, ktorý ma stál ľavé koleno. Cez špičku to nešlo a keď Som sa do toho začal vrhať bezhlavým skokom z nízkych nôh chalani ma od toho bouldru definitívne odviedli v zvieracej kazajke s penou na ústach a výhražkami na jazyku. Keď som sa ukľudnil a bolo opäť bezpečné ma nechať pobehovať po Big Joe sektore sadli sme si s Humpim ešte do Big Joe left V11, ja som však už bol na kašu a vzdal som to rýchlo, Humpi piloval až do tmy a pridal sa k nemu aj Peťo v originál variante Big Joe V7. Vykľula sa z toho celkom zúrivá nočná seansa, ani jednému sa však už nepodarilo dobojovať svoj projekt  tak naša trojica skončila s definitívnymi 50 bodmi. Dobre, že sme sa o nič nestavili, lebo Right forková trojica nazbierala 95bodov.
Caption of the figure above.
Ja, baby aj Braňo sme boli po náročnom dni na kašu, Humpi s Peťom si však nedali povedať a rozhodli sa liezť. Vyložili sme ich preto v Left forku a my sme išli nakúpiť a obzrieť oblasť New Joe´s, kde sme ešte neboli. New Joe´s vyzeralo veľmi sľubne, ja som si tam hneď aj pridal ďalší teniskový prelez, tentokrát Pocket rocket V7, a tak sme sa po ňom túlali až do neskoršieho poobedia, kedy sme boli dohodnutí s chalanmi, že ich vyzdvihneme a pôjdeme grilovať k jazeru zaslúžené steaky z predchádzajúceho dňa. Chalani nás vítali s úsmevom, a robili si srandu, že vyliezli najľahšiu V10 v oblasti. Boulder Dunkin Dohnuts V10 je na 8a.nu naozaj uvádzaný ako 7A+ až 7C+ a podľa jedného komentáru je to najľahšie 7C+ v celej známej galaxii. Chalani nakoniec zhodnotili, že desiatková verzia bude asi nejaký zvláštny eliminant, pri ktorom sa nemôžu chytať niektoré chyty a tak ako to liezli oni to bude asi za V8. Vyliezli si k tomu ale aj pekný traverz po oblej hranke tak boli uspokojení a nie úplne zmorení. 
PRE POKRAČOVANIE KLIKNI TU
Caption of the figure above.

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
dva +osem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...