Súľovské návraty (Zápisky zo zrazu 2016)

  • Kamarát Marek mi pred zrazom povedal, že súľovský zraz je pre neho niečo ako malá Pohoda. A ja nemôžem nesúhlasiť. Človek tam stretne všetkých blízkych aj vzdialených kamarátov zo všetkých končín Slovenska, čo-to popije, potancuje a po nedeľnom prebudení možno aj pár ciest vylezie. Tak nejak to bolo aj tento rok. 

Je to už nejaký ten piatok čo som bol na Súľove, hádam pred tromi rokmi naposledy. Nechodím tam často. Radšej sa vyberiem do podobne vzdialených iných lezeckých oblastí. Chyba! Lezenie na Súľove je top! Pevný zlepenec, oblé chyty, malé ostúpané kamienky, jednoprdy, všetko tam je. Len zo začiatku sezóny to nemusí byť zrovna to pravé pre všetkých. Každopádne, ak máš čosi nalezené, tak by si sa určite stratiť nemal. Pre nás to bol tento rok prvý výjazd do tejto kolísky považského lezenia, ale určite nie posledný. Otvorených je zatiaľ kvôli ochrane prírody len pár sektorov ako Tabuľa, Veža nad ohniskom, VPN, Obelisk… každopádne každý si tam vie nájsť to svoje.

 

 

 

 

Caption of the figure above.

Súľov náš krásny

 

 

 

 

A aj sme si našli podľa toho, kto koľko v piatok/sobotu večer ne/vypil :) Sobota začala ľahkým popoliezaním na krásnej Tabuli, zaliezla si aj priateľka, ktorá naposledy liezla tak pred rokom. Ideálne miesto pre začiatočníkov, ale aj  pre tých pokročilejších, ktorí radi rajbasy. Neskôr presun smer Obelisk, VPN… kde sme povymetali pár ciest od pavučín a zapučili v miestnych klasikách ako Matrix, Runway či Kiss me. Za ten čas som už aj zabudol, aké pekné lezenie tam je. 

 

 

 

 

Caption of the figure above.

Erik, Sektor Veža nad Ohniskom

 

 

 

 

Caption of the figure above.

Chorche, OS cesty Kiss me 8+

 

 

Highlight zrazu je samozrejme sobotný večer. Guľášik a pivko v miestnej krčme spravia divy a po peknom dni na skalách si asi netreba priať viac. Nesmrteľní chalani zo Sherpa Band vytiahnu svoje hity, bubnové sóla a všetci lezci a lezkyne ako príslušníci nejakého kmeňa oprášia svoje tanečné skills. Samozrejme s pribúdajúcimi hodinami už je na nohách celá krčma. Tí čo nestoja za veľa, odchádzajú ako prví a tých druhých spoznáte podľa neomylného výrazu tváre v nedeľu ráno pred samoškou. Čím ich je viac, tým bola sobotná party samozrejme lepšia.

 

 

Caption of the figure above.

Chalani zo Sherpa band dozrievajú ako vínko

 

 

I keď sa hovorí, že najlepšie si na Súľove zaleziete v nedeľu ráno po zraze, my sa vydávame smer Prečín. Je to menšia oblasť trochu neprávom v tieni samotného Súľova. Krásne lezenie po dierach i keď materiál sa môže miestami trochu viac droliť. Toto bola moja druhá návšteva a páčilo sa mi tam o poznanie viac než naposledy. Zopár ciest na rozlez a Satanov učeň za 8- nás pekne vyučí. Posmelení výkonmi z predchádzajúceho dňa sme to zobrali hopom a nahromadený laktát v tejto záludnej ceste nám hovorí, že dnes toho veľa neposekáme. I tak však naliezame ešte do pár ciest, spomedzi tých zaujímavejších by som spomenul Secouritate. Krásne lezenie po dierach, ale čosi nám ešte chýba. Holt, hocikde len tak nenatrénuješ na tento typ skaly. Každopádne vrátime sa zas a radi a nielen na Prečín. 

 

 

 

 

Caption of the figure above.

Prečín, cesta Zmŕtvychvstanie 7

 

Caption of the figure above.

 

 

Caption of the figure above.

Zápis do vrcholovej knižky musí byť

 

Caption of the figure above.

Chorche v pokuse, Secouritate 9-

 

Týmto by som chcel poďakovať všetkým členom našej výpravy za účasť, bolo to vymakané ako vždy a už teraz sa teším na budúci ročník. A samozrejme veľká vďaka mr. organizátoris & sponzoris!

 

 

 

 

Caption of the figure above.

Spokojní návštevníci zrazu

 

 

Komentáre (2)

Súľovské návraty (Zápisky zo zrazu 2016)

14.06.2016 09:22:55
Anonym - Marek

Veruže.. dobre bolo ;-)

Súľovské návraty (Zápisky zo zrazu 2016)

14.06.2016 09:59:33
Anonym - Tomas

Parádne bolo, fajn článok a ešte som sa aj našiel na fotke na Veži nad ohniskom :)

Nový komentár

Ochrana proti spamu
sedem -devät = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...