Vo Višňovom sa diali veci !!!

  • Česká mládežnícka repre posekala Višňové! Višňové zažilo tento týždeň a najmä víkend nápor českej mládežníckej repre. 

Najprv v týždni mladučký  Adam Adamovský poslal Kumm Ombo 8b. V sobotu využila víkendové ochladenie jeho sestra Eliška Adamovská a tiež preliezla Kumm Ombo 8b. V nedeľu sa jej asi málilo, tak pridala len druhý ženský prelez legendárnej silovky Panter 8b+. Následne Kubovi Konečnému už asi došla trpezlivosť, tak využil podmienky a udelil taktiež len druhé prelezy cestám Proces 9a a Procesor 9a/+. Ide o prvý Kubov zápis v tejto obtiažnosti. Veľká gratulácia, fakt veľká paráda !!!

 

Caption of the figure above.

Kubo Proces 9a

Caption of the figure above.

Eliška Panter 8b+

Komentáre (11)

Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 20:49:00
Anonym - brano

Proces nezopakoval okrem Jura Repčíka aj Adam Ondra? Procesor má asi len Adam Ondra, že?

Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 21:01:08
Reakcia Anonym - kmeto

Juro Repcik prelez tohoto Procesu nema. Respektive ho vyliezol, a potom v ceste odstranil dolezity umely chyt v strede a zacal Proces znovu skusat bez umeleho chytu. Medzitym doslo k nejakym vylomom atd. Cesta celkovo vyrazne stazela oproti povodnej verzii. Proces ako ho preliezol Juro zanikol tesne po jeho preleze a nik nemal moznost ho v tej verzii po nom zopakovat.

Re: Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 21:03:40
Reakcia Anonym - brano

Aha, chapem. Problemy umelych ciest. :D A ostali tam este nejake sekanice / umelaky?

Re: Re: Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 21:13:58
Reakcia Anonym - kmeto

To bol klasicky umely chyt zo steny. Juro ho odšróboval a potom niekoľko rokov znovu Proces pokusoval už bez neho. V tomto novom zneni to skusal uz aj Lukasz Dudek, Pišta, Lukáš Petriľák, Jožo Krištoffy. Nejake upravovane chyty tam zrejme boli, ale presne neviem, nebol som v tom. Juro to chcel urobit co najprírodnejsie, preto odstránil ten umeláč.

Re: Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

26.06.2018 10:16:41
Reakcia Anonym - Juro Repčík

Gratulujem Kubovi. Parádny výkon. Ja by som len upresnil. Cestu vznikla v 97, vyliezol som ju v 2004 a umelý chyt sa zlomil niekedy v 2008-9. Počas mnohých pokusov sa ale pod ním vylomila nová lišta, cez ktorú som to urobil, takže som ho tam samozrejme nedával. Krok ostal stále zhruba 2. najťažší v ceste. V priebehu rokov sa ešte odlomil nastupový chyt a jeden v ceste. Vždy sa to však dalo liezť +- rovnako. Ja som to už v tej verzii nevyliezol, ale v tom roku by som to už nevyliezol v žiadnej ???? Čo sa týka sekania. Skala v tej časti Višnového bola dosť zlá, takže nejaké čistenie a spevnenie chytov bolo nutné. To je ale problém všetkých ciest v lámavej skale. Zrovna táto cesta je urobená rozumne, čo sa o iných cestách povedať nedá. Doba sekania je už chvalabohu za nami;-)

Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 21:57:41
Anonym - tah-sha-tunga

Vo Višňovom sa síce diali veci, to "zíram" tiež (a konečne Kuba ukázal, čo v ňom skutočne je!), ale aj na Veľkom Maníne sa čosi udialo a akosi sa to tu obišlo bez povšimnutia - Mišo Mikušínec spravil len 1. opakovanie Stankovho Gekóna: https://climb.sk/user/ascents/2006

Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 22:46:41
Reakcia Anonym -

chybka 2he opakovanie.

Re: Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

24.06.2018 23:02:37
Reakcia Anonym - tah-sha-tunga

Prvé, predpokladám, Peťo Macúš, hm? Mohlo mi to napadnúť...

Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

26.06.2018 14:03:28

Ale Visnove hraje prim ! A prelez Procesu je top vykon ... Kubo to poriadne roztocil a ozivil scenu :)

Re: Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

26.06.2018 21:34:50
Reakcia Anonym - tah-sha-tunga

Určite, Pišta, nehádam sa. A TOP je to hlavne preto, že niekto dal svoje prvé 9a a svoje prvé 9a/a+ v jednom dni a nebol to Adam... :) (Ale aj tak mi to nedá a aj tak si myslím, že Gekón stojí za zmienku, lebo je to taká z tých jedovatých drobnochytových, ktoré dnes nelezie hocikto.)

Re: Re: Re: Vo Višňovom sa diali veci !!!

27.06.2018 08:52:00
Reakcia Anonym - kmeto

Novinky vklada na climb.sk vela ludi, ktori maju opravnenie. Ja som v case prispevku o preleze gekona vedel a cakal som, ze niekto iny, kto je v obraze viac prida novinku o gekonovi. Dohromady som to miesat nechcel, mne sa taketo prispevky nepacia. Staci napisat adminovi climbu a upozornit ho na to, ze nejaky prelez je zaujimavy a stoji za zmienku a pripadne pridat aj dalsie informacie a on sa uz o to postara. Admin ma tiez svoj zivot nie je vsade a nevie vsetko, ani my ostatni. A potom snad nebude diskusia o uplne niecom inom ako bola novinka.

Nový komentár

Ochrana proti spamu
devät +tri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...