Nový lezecký sprievodca Skalky východného Slovenska

  • Po troch rokoch práce na zhromažďovaní údajov, jazdení po lezeckých oblastiach, preliezaní ciest a odisťovaní nových línií, sa podarilo vydať prvého komplexného knižného sprievodcu „Skalky východného Slovenska“. 
Na 370 stranách nájdete popisy 17 oblastí s viac ako 1.200 lezeckými cestami.
Zámer na napísanie knižky pôvodne vznikol ako lezecký sprievodca pre Dreveník. Postupom času sa však čoraz nástojčivejšie presadzovala myšlienka pridať aj ďalšie známe lezecké oblasti, ktoré sa ešte nedočkali knižného spracovania. Obsah knižky sa vyvíjal a rozsah rástol. Chceli sme východné Slovensko predstaviť aj zahraničným lezcom, keď Slovensko je z lezeckého hľadiska ešte stále málo poznaným lezeckým regiónom – preto sa k slovenskému textu pridal aj anglický preklad.
 
Popri práci na knižke sme pracovali aj na preisťovaní ciest alebo vytyčovaní nových lezeckých línií. V posledných troch rokoch tak v Hájskej doline vzniklo viac ako 50 nových ciest, preistené boli cesty na Jánošíkovej bašte, na Rozlomitoch, Stratenskej Píle, Hrdle Hornádu a Jasenovskom hrebeni, čím sa preistilo viac ako 100 ciest.
 
Každá oblasť obsahuje popis miesta a prístupu s mapkou. Nachádzajú sa tam GPS súradnice každej oblasti a parkoviska.
Sprievodcu si môžete objednať priamo v objednávkovom formulári na stránke https://www.skalkyvs.sk.
 
V knižke sa nachádzajú nasledovné oblasti:
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Komentáre (2)

Nový lezecký sprievodca Skalky východného Slovenska

12.01.2019 07:16:17
Anonym - milan

Chyba Peklo? Drevenik, vyber z Turnisk a Zadielu? Skor by som vodcika rozdelil npr. Na juh a sever, a do kazdeho dal nieco kompletne, npr cely drevenik + oblasti, kde sa asi nikdy nepozriem, turniska + nieco, zadiel + nieco, takto mi to pride kontraproduktivne, inak super robota, a verim tomu, ze straaasna kopa roboty. Ja len ze to je tak nejako nedobre takto, neuplne... Drzim palce....

Nový lezecký sprievodca Skalky východného Slovenska

17.01.2019 01:00:17
Anonym - stefanbednar

dnes som si ho pozrel ! výborný sprievodca !

Nový komentár

Ochrana proti spamu
šest +štyri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...