Slnečné hodiny v Bratislave znova dostanú novú tvár.

  • Aktivisti z občianskeho združenia Na hrane sa chystajú areálu slnečných hodín vdýchnuť nový život. Ich projekt môžete podporiť aj vy! 

Keď pred viac ako tridsiatimi rokmi osadili Slnečné hodiny pri Ekonomickej univerzite v Bratislave, páni súdruhovia by si určite ani netipli, že z nich raz bude unikátne verejné športovisko kombinujúce lezeckú stenu, slackline aj street workout.

Caption of the figure above.

Skupina nadšencov prišla s nápadom revitalizácie tohto betónového kolosu už v roku 2012. V zmysle idey „keď ti niečo chýba, tak si to vyrob sám“ sa pustili do náročnej komunikácie s úradmi či zháňaním financií. Po troch rokoch behačiek a vybavovačiek však konečne privítali vynovené Slnečné hodiny prvých návštevníkov.

Caption of the figure above.

Bratislava tak vďaka o.z. Na Hrane a podpore domácich získala v roku 2015 cenný a jedinečný priestor na stretávanie aj športovanie. Za dva roky sa na lúke pri Ekonomickej univerzite súťažilo napríklad aj o titul Majtra Slnečných hodín či šampióna v trickline. Hacking verejného priestoru môže mať aj podobu 1000 chytov, 4 slackline konzol, workoutových preliezok a bouldrovej steny.

Caption of the figure above.

Po dvoch rokoch úspešného fungovania potrebujú Slnečné hodiny a ich okolie chytiť nový dych. Nový antigraffiti náter, nový workout aj oprava poničeného okolia. Práve teraz máte šancu podporiť ich cez výzvu na StartLab.sk, aby tak Bratislava neprišla o ďalšie unikátne verejné miesto.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Comments (0)

No comments yet. Add the first one!

New comment

Ochrana proti spamu
šest +štyri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...