Report z Brutál Cupu 2018

  • Brutál cup, ktorý sa vracia ku svojim koreňom na Brutál Povalu sa jeho 18. ročníkom tešil nemalej účasti. Zo 65 pretekárov bol priemer vylezených bouldrov 10 z 25 a k tomu 15 z 25 zón. Svalovka teda čakala každého, možno až na tých najlepších lezcov, ktorých kvalifikácia ani finále až tak nepotrápili. Tí, si však ostávajúcu energiu vyplytvali na afterparty.

Čas na kvalifikáciu bol dlhší o 30 minút z 2 hodín 30 minút na 3 hodiny, keďže už vpred registrácii sme videli veľký záujem. Prvú skupinu, kde bolo 29 pretekárov Povala zvládala skvele aj vďaka strategicky postaveným bouldrom a pódiu. Avšak druhá skupina, v ktorej bolo zvyšných 36 pretekárov, za sebou nechala roztrhnutú žinenku, ktorú než sa podarilo zašiť, posunula plánovaný štart finále žien.

Caption of the figure above.

To sa odštartovalo krátko po 17 tej hodine. Finálový ženský boulder sa ťahal po polke bouldrovky a väčšinu času v náklone od 30° po 60°. Hodnotil sa každý jeden chyt a dievčatá mali tri pokusy. Lenka Antaliková, Katka Valeková a Lenka Furdiková nám boulder vyliezli na prvý pokus, preto sme po krátkej technickej pauze museli pripraviť superfinále, v ktorom sme zvýšili obtiažnosť tak zo 6b+ na 7a+, kde sa dievčatá už dokázali rozradiť.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Finále mužov nasledovalo hneď po ženách po krátkej obhliadke. Liezlo sa tak ako u dievčat štýlom kolotoč, pri ktorom mali muži na jednotlivé bouldre 3 pokusy. Jediný Robert Luby dal 4 bouldre na 4 pokusy, domáci pretekár sa nezaprel. Ale aj rodák z dediny Modra Palo Kratochvil zahviezdil so 4 bouldrami na 5 pokusov. Na budúci rok pritvrdíme! Ostatní finalisti sa nám pekne rozradili výkonmi, ktoré boli na Povalu mohutným počtom divákov obdivované.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Pre pretekárov boli nachystané čerstvé vege bagety od Alimonia. Perá na zapisovanie prelezených bouldrov, ktoré sú na každom preteku obtiaž ukradnúť, nám zasponzoroval Singing Rock a k tomu nám prihodil niekoľko cien pre víťazov. Sponzoroval nás aj Banskobystrický Hudy Šport, tak ako minulý rok sme im vďační. GeoŠportu z Nemeckej ďakujeme za vecné ceny, taktiež Cannanature mladej spoločnosti zo Špiškej, ktorí poskytli solené pečené konopné semiačka, na ktorých si fičíme každý tréning na Povale (možno vďaka nim nám to tak tieto dni ide). Marva nás potešila poukazmi na nákup ich skvelých tyčiniek, za ktoré sa dodatočne víťazi, ktorým sme ich zabudli rozdať potešili, i keď už mali plné tašky cien dokonca i bez prize money.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Radi vás uvidíme opäť o rok, s pozdravom Jakub Švub - CCCBBB

Výsledky - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MoDLJ4Mp0vGMURqBvkyw5Iin9Q3ZjnqadP8MhNRohLI/edit#gid=851625142

Viac foto z finále - https://onedrive.live.com/?authkey=%21AA1-r1mgdNgBp9o&id=33E8AD20E0606E3D%219854&cid=33E8AD20E0606E3D

Comments (0)

No comments yet. Add the first one!

New comment

Ochrana proti spamu
sedem -tri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...