Za článok Ticho lesa sa ospravedlňujem, bolo to už cez čiaru. Kto chce, nech si zapisuje deviatky za desiatky, ale ja to robiť nebudem.

  • Nedostupný

Komentáre (6)

Ticho lesa

13.09.2023 18:33:01
Anonym -

To čo píšeš hore ani nepotrebuje komentár. Sme to aj trochu tušili že to je nejak tak. Skôr nás zaujíma kde zmizli pôvodné články a diskusia.

Ticho lesa

13.09.2023 19:52:35

Keďže končí tento rok výnimka pre Beckov, tak som bol zástupcom Jamesu požiadaný, aby som článok stiahol. Údajne sa postarajú, aby sa ďalej nepokračovalo v tej činnosti, na ktorú som poukazoval. Vraj vyzvú dotyčného, aby vrátil veci do "pôvodného" stavu. Neočakávam, že sa to bude týkať aj klasifikácie, ale aj polovičný úspech z dvoch tém v článku, bude malým víťazstvom. Som zvedavý, ako to dopadne.

Ticho lesa

17.09.2023 15:46:47
Anonym - Zavaky

4,5 m to by mohol byť aj taký jemne vyšší boulder? Alebo je tam ešte nejaká omáčka okolo toho?

Ticho lesa

19.09.2023 15:39:20

Pridal som fotku. Po tú čiaru som vedel kefkou čistiť stupy. S bouldermatkami by sa to dalo. Potom z police 3 istenia v technickej platni. Aj to by sa dalo, ale podľa mňa, to za to nestojí. Na č. 10 som rozpučil maglajz, nemohol som sa na to dívať :)

Ticho lesa

20.09.2023 16:35:00
Anonym -

Variant č. 1. Gratulujem k famóznym výkonom, očiarkať celú stenu, označiť si každý chyt a stup a to aj v deviatkovej ceste!!! a potom to dať ,, PP ´´! ,to je výkon hodný profesionála, obzvlášť keď občas lezúci amatéri to dali bez označených chytov, kefovania a ,, RP " ! , a aký je rozdiel medzi týmito dvoma typmi prelezov, sa dá dozvedieť na každom základnom kurze lezenia. Viac ako 1,5 mesiaca sa mi z rôznych dôvodov nedalo liezť, tak teraz znovu začnem, mám ďalšie projekty, tak môžeš začať brúsiť kriedu na značenie chytov, na ďalšie druhotriedne prelezy. :-) Takže asi toľko môj slabomyseľný komentár, k slabomyseľnému príspevku, no a ďalej už normálne: Variant č. 2. Ani jeden z nás, už z pozície ,, výrobného čísla ", neposunie hranice lezenia ďalej. Každý je v niečom dobrý a v niečom ,,debil", nikto nie je dokonalý stroj, normálne by malo byť, aby sme sa na verejnej platforme bavili, čo pekné si vyliezť, ako po 50-ke trénovať, lebo systém tréningu pre 20-ročných sa na nás aplikovať nedá, vymieňať si skúsenosti, a možno byť inšpiráciou pre ostatných. Času je veľmi málo a na lezenie obzvlášť, nikto z nás tu nebude večne, ani táto web, platforma, a o pár rokov po nás neštekne ani pes a nikoho nebudeme zaujímať, možno si niekto spomenie na dvoch starých ,,magorov", ktorí nevedeli spolu komunikovať a vzájomnú obmedzenosť vyťahovali na verejnosť. Myslím, že namiesto tohto primitivizmu, by sme mali ísť príkladom, hlavne mladším, a neučiť ich ako stupňovať nevraživosť, (takých príkladov majú v bežnom živote až až), ale učiť ich že sa dá vrátiť aj k normálnej osobnej vecnej komunikácii, skľudneniu hormónov a upokojeniu konfliktu. Nemusíme si zrovna hneď padať okolo ramien, ale jednoducho obrátiť list a vecne a hlavne bez emočne a bez vplyvu tretích strán ( každý máme okruh priaznivcov, ktorí nie vždy vedia poradiť v duchu nášho vnútra), viesť normálny osobný dialóg, bez zabávania verejnosti, tel. čísla na seba stále máme. No a nakoniec ani jeden z nás nemôže poprieť, že sme spoločne prežili istú časť, ako lezezkého, tak súkromného života, ktorý nebol plný konfliktov. Skús si tieto riadky nechať prejsť hlavou, zamyslieť sa čo je pre teba hodnotnejšie, či primitivizmus spadajúci k variante č. 1. , alebo pokoj, komunikácia a návrat k normálu. Ak zotrváš v prvom variante č. 1, tak mi ťa bude len ľúto, nebudem sa na teba hnevať, len budem veriť, že raz na to prídeš ako sme nezmyseľne mrhali časom a hrali sa na piesku kto je lepší, ( čo je verejnosti úplne jedno), chleba s toho lacnejší nebude, no nechám ťa v tom samého, ak budeš schopný prejsť do variantu č. 2, budem si to vážiť a tešiť sa, že vieme, obnoviť stratené, dať pozitívny príklad a riešenie pre iné koflikty. Prajem ti veľa pekného lezenia, Roman.

Ticho lesa

21.09.2023 21:49:42

Opäť si to prekrútil, snažíš sa to presmerovať do osobného sporu a k téme ani čiarka. Vôbec nepotrebujem s Tebou súperiť, o to tu vôbec nejde. Len som chcel, aby si už konečne začal používať klasifikáciu, ako my všetci ostatní. Čo myslíš, kto vie reálnejšie určiť klasifikáciu cesty? Profesionál, čo lezie "každý deň", po celom svete, ako o mne tvrdíš, alebo amatér, čo lezie 3x za mesiac a len v okrese? To je všetko. O nič iné nejde. Úplne jednoduchá základná vec, ktorú lezec väčšinou má prirodzene v sebe a nemusí ísť ani na základný kurz. Variant č.3: Daj svojim cestám a prelezom reálnu obťažnosť, začni ju odteraz používať, odstráň tabuľky a všetko bude OK. Pridám aj ja trochu humoru. Používam magnézium, nie kriedu a preto sa mi to možno zdá všetko o toľko ľahšie. Riči

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!