Korzika a padanie do piesku

  • Uprostred stredomorského raja sme počas našich potuliek narazili na krásne pieskovcové šutre. Samozrejme že Korzika je známa rôznymi peknými balvanmi, skalnými útvarmi a legendárnymi cestami, aĺe oblas?, na ktorú sme toto leto narazili sa dá považova? za bouldrovú. To hlavne preto, že som nebol prvý kto na kvalitnom hrubozrnnom, očistenom žltom pieskovci zanechal biele f?aky od mádža.

Oblas? sa nachádza na západnej strane ostrova a je priamo vo ve?mi vychytenej turisickej a vyhliadkovej lokalite Les Calanques asi 15km od Porta smerom na Pianu. Parkuje sa na ceste v 180° zákrute takže by ste mali trafi?. Dajú sa tu nájs? naozaj ve?mi pekné bloky a ešte krajšie problémy.

Aj keď sme s Ma?ou nemali so sebou nič len lezečky a pytlík zodrali sme sa do krvy. Väčšina dopadov je vpohode aj bez crash padu, podložie je zväčša pieskové, niektoré bouldre však boli bez matracu a so spoterom Matinej váhovej kategórie aj morálová výzva. Liezli sme len tie najvýraznejšie línie a za 2,5 hodiny čo sme tu strávili sme nepreliezli ani zlomok z toho čo táto oblas? môže iným dravým bouldristom ponúknu?. Ak teda niekedy budete na správnej strane krásnej Korziky, určite sa zastavte v les calanques medzi Porto a Piana a nezabudnite si (samo)lezky, maglajz a tejpovačku (hrubozrnný piesok fakt derie).

Tomáš "Tomaso" Greksák

Comments (0)

No comments yet. Add the first one!
Only registered users can comment this item. Please signin or signup!