Končitá, vystupovať!

  • Moju prvú návštevu Končitej som si predstavoval trochu inak. A inokedy. Ciele naších rodinných výletov sú však nevyspytateľné, no a tých nelezeckých obzvlášť.    

A tak som tu. No nemám bouldermatku, čo je ako ísť na koncert Roba Kazíka bez štupľov do uší. Akože dá sa, ale nieje to ono. Odtrhnuté pútko prostredníka tiež nieje eso v rukáve. Lenže ja som našiel na dne kufra drôtenú kefu a tak som sa rozhodol splatiť dlh lezca - spotrebiteľa.

Keďže niesom bouldrista a už vôbec nie bouldrista s citom pre detail, vybral som si sektor, ktorý by som nazval Kvaky, ak by som bouldristom bol. Prechádzam sa pomedzi popadané stromy a kde tu aj nejaký balvan a premýšľam nad tým, že čo tu, že tu nič nieje, ale nachádzam stienku fľakatú od magnézia. Tak predsa. Obzerám kamenné bloky a na um mi prichádzajú názvy bouldrov ako, Čo tu chceš, Strata času, Choď preč. Tam za tým zhnitým pňom by mohol byť Z hovna bič neupletieš, ten machom porastený bude Nemá význam a tá rozlámaná hrana Celé zle. Ale tak začnem kefovať nízky balvan so zlým dopadom a hundrem, že to je Psí grc, ale spomeniem si, že tak sa už volá nejaký iný skvost. A hneď vedľa sa ukazuje položená stienka, taký mantel a hneď, že to bude Mantinel, ako ten, čo to bude liezť.  Nemám matrac, tak aspoň naznačujem lezenie. Celkom to ide, tak preliezam Zdvihový objem a Zuby nechty

 

 

Caption of the figure above.

Zdvihový objem.

 

 

Caption of the figure above.

Zuby nechty.

 

Mantinela si nechám na neskôr. 

Ešte skôr som šiel okolo takej previsnutej hrany, tak idem tam. Začnem čistiť, skúšam kroky. Toto bude Previsnuté sklamanie, pomyslím si. A k tomu chujový dopad. Dávam ostrí pokus. V poskoku do výlezovej hrany mi strieľa založená päta a mne vyhadzuje obe nohy. Udržím, ale keby nie, tak predvediem  backflip. Vyhadzovač, alebo Salto mortale. Ešte si rozmyslím.

 

 

Caption of the figure above.

Vyhadzovač.

 

Cestou späť míňam stienku obrastenú hrubou vrstvou machu. Pána beka. Zelená pomsta. Rozmýšľam nad rovnováhou medzi časom stráveným čistením a lezením. Počul som už o bouldroch s obmedzeniami, akože sa nechytá hrana, alebo madlo a tak. Tak teda dobre. V tom zelenom koberci očistím tri chyty a štyri stupy. To by mohlo stačiť. Tak preliezam Ži a nechaj žiť. Ašpirujem na ochranársky čin roka.

 

 

Caption of the figure above.

Ži a nechaj žiť.

 

Bouldre asi patria k sektoru Okolo vodárne, ale určite nepatria ku must have bouldrom. Než pre lovcov, sú skôr pre zberačov.

Viete ako.

 

 

Caption of the figure above.

Prístup.

 

Robin.

 

 

bodypspan

 

Comments (5)

Končitá, vystupovať!

12.06.2015 20:46:18

Tak som sa skutočne pobavil a verím že autor článku a špecialít v ňom popisovaných taktiež.10 bodov za originálny prístup.vďaka

Končitá, vystupovať!

12.06.2015 22:13:20
Anonym - tah-sha-tunga

Viac takýchto! Aj nadšencov, aj článkov, samozrejme... :)

Končitá, vystupovať!

13.06.2015 12:08:45
Anonym - zvk

heheh fajne no....ty zelena pomsta :D vidim ze si sa inspiroval pukancom :P

Končitá, vystupovať!

15.06.2015 20:34:25
Anonym - cyril

som pocul ze tu mozno bude petzl rock trip dalsi rok, ze fest perspektivne. sa budu dratenky predavat vsade panabeka, budu marze

Končitá, vystupovať!

16.06.2015 09:25:13
Anonym - MartinK

Urehotal som sa k slzám!Paráda Robin!:))

New comment

Ochrana proti spamu
jedna -tri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...