Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

  • Nedostupný
    Pre tento rok uzatvoril SHS JAMES sponzorskú zmluvu s firmou Northland Slovakia s.r.o., ktorá sa rozhodla oficiálne sponzorovať pohár mládeže. Preto prosím všetkých organizátorov pretekov nech si podrobne preštudujú doplnené pravidla na www.cccbbb.sk. Info k domácim a zahraničným pretekom v článku...
Žiadosť o finančnú dotáciu a ostatné potrebné formuláre k pretekom nájdete na www.james.sk. Dotácie už sú uvedené v eurách a okrem mládežníckych pretekov dostanete viac aj na vecné ceny pre juniorov (podstatne sa zvýšil počet pretekárov).
V medzinárodnom kalendári opäť došlo ku zmenám – pre nás najdôležitejšie : vypadla juniorská Praha.
 
Preteky mládeže, na ktoré SHS JAMES registruje pretekárov a dotuje ich:
 

1.   30. – 31.5. Imst, Rakúsko

 

Silne obsadené preteky, každá kategória lezie 10 ciest, vyhráva pretekár s najvyšším počtom dosiahnutých bodov. Vlani sme na pretekoch dosiahli jedno druhé miesto. Camping za 7,50 € asi 500 metrov od steny. SHS JAMES hradí štartovné a dáva príspevok 30 € na pretekára a šoféra.
 

 2.  6. -7.6. Arco,  Taliansko

 

V posledných rokoch najuznávanejší a najsilnejšie obsadený pretek v strednej Europe. Preteká sa na rýchlosť a dve cesty na obtiažnosť. Vlani  sme získali štyri medaile. ZOO camping cca za 10 € na osobu je od steny zhruba dva km. SHS JAMES hradí štartovné a 50 € na pretekára a šoféra.
 

3.  10. – 12.7. Kärten – Petzen,  Rakúsko

 

Každoročne silnejšia konkurencia (vlani autobus Rusov). Preteká sa na rýchlosť, bouldering i obtiažnosť,  pretek sa vyhlasuje každý samostatne i celkovo. Naši si odviezli 7 pohárov. Camping asi vlastní usporiadateľ, pretože tri dni stoja 10 €. Dá sa objednať i strava, potom je to myslím 25 € na den. Boulder je priamo pri campe, stena asi tri km. SHS JAMES platí štartovné a 25 € na pretekára a šoféra.
 
 

Na preteky sa netreba nominovať,  podporíme každého pretekára. Dôrazne prosím, pošlite mi zoznam pretekárov čo najskôr.

 

 
Preteky juniorov – zatiaľ je istý 23. -24.5. Imst, Rakúsko, kde chceme poslať čo možno najviac pretekárov. Konkurencia je obrovská, úspechom je už postup do desaťčlenného finále. Zatiaľ najväčším úspechom bolo v roku 2003 celkovo tretie miesto Ondreje Humpiho Švuba. SHS JAMES platí štartovné a 30 € na pretekára a šoféra. Opäť dôrazne žiadam, nahláste sa mi na môj mail: caballo@cccbbb.sk čo najskôr.                    
Preteky dospelých : určite chceme v plnej zostave absolvovať  1. – 2.5. Hall, Rakúsko, bouldering. Predbežne sú nominovaní :  muži – Matej Švub, Ondrej Švub, David Šatánek, Juro Repáň. Ženy : Z. Čintalová, L. Mičicová, L. Korcová, A. Čepcová.
Ďalší pretek je 30. – 31.5. Wien, bouldering.
 
Jiří Švub, predseda komisie pretekárskeho lezenia
 
editoval: Tomaso
 

Komentáre (15)

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

25.03.2009 23:44:17

skoda tej prahy to boli 2 preteky za sebou to by bolo dobre ...

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

26.03.2009 08:19:52

Super! Konečne jasne sformulované, prehľadné a dostupné pravidlá pre každého. Už len nech sa našim pretekárom darí. Držím palce.

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

26.03.2009 09:00:31
- denia

skvely :-) perfektne odvedena robota. tesim sa a drzim palce vsetkym borcom, nech sa to poriadne rozpumpuje :D

Schýza?

26.03.2009 13:38:14
-

Na preteky sa netreba nominovať, podporíme každého pretekára. Dôrazne prosím, pošlite mi zoznam pretekárov čo najskôr.<br /> <br /> Predbežne sú nominovaní : muži &#8211; Matej Švub, Ondrej Švub, David Šatánek, Juro Repáň. Ženy : Z. Čintalová, L. Mičicová, L. Korcová, A. Čepcová.

Re: Schýza?

26.03.2009 14:19:53
Reakcia - radim

ani schýza, dokonca ani schíza...:-) prvá veta sa týka detí (nakoľko je súčasťou odseku o detských pretekoch). deti sa nenominujú, kto ide, dostane podporu.<br /> druhá veta sa týka dospelých pretekov - tam sú pretekári nominovaní na základe výsledkov v sp.

Re: Re: Schýza?

26.03.2009 16:51:24

ja som to z textu pochopil rovnako.

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

26.03.2009 16:54:19

Ešta ma tak napadá - nominovaní dospelí sa nejak ohlásili, že majú záujem chodiť na preteky? Lebo nie každý čo skočí u nás na nejaký ten pretek nutne musí chcieť cestovať kdetade po svete, nič ma do toho síce nie je, len som strašne zvadavý. :)

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

26.03.2009 19:15:47
- caballo

zdá sa mi, že sa to ani inak nedalo pochopiť. <br /> teraz ma nezaujíma, či majú záujem chodit po pretekoch alebo nie. proste podla nominačných pravidel som ich nominoval a v každom normálnom športe je pre každého športovca česť reprezentovať. ak sa daktorý z nominovaných vzdá reprezentace bez vážných dovodov ( svatba, umrtie v rodine, nepreložiteľná zkúška v škole, strach z pozitivného dopingového testu), nebude nabudúce nominován a tiež nemože rátať s akúkolvek podporou jamesu pri lezeckých aktivitách. ono sa dobre machruje pred roštenkama pri pivku, akýže to som odvážný a výborný horolezec, ale potom to dokázať pred rozhodčíma a divákama je ku..... ťažký. a nezkúšaj na mna, že horolezci nechcú pretekať, práve oni si preteky na preglejke vymysleli, nech sa poctivo ukáže, kdo je lepší.

Re: Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

27.03.2009 08:09:21

Ved fajn, mne je to v zasade jedno. Len aby som mal jasno - cize ked niekto odmietne ucast na pretekoch nedostane dotaciu ani od komisie alpinizmu? To znamena ze nemoze ratat so ziadnou podporou jamesu?

Re: Re: Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

27.03.2009 08:26:06

komisia alpinizmu a komisia pretekov funguju nezavislo od seba... rovnako ako sa pri nominaciach na preteky neprihliada na vysledky na skalach, tak isto spolu nesuvisia ani podpora cinnosti z komisie alpinizmu a premie z komisie pretekov... ak niekto pravidelne odmieta ucast na svetovom pohari, je z hladiska investicie spolku nezaujimavy. moj nazor je skor podporit a posielat ludi, ktory maju zaujem pravidelne trenovat a chodit na SP a maju sancu za ten rok nazbierat ci uz body alebo aspon cenne skusenosti zurocene dalsi rok, nez ludi ktory pojdu na 1 alebo ziadny svetak za rok aj ked su v slovenskom rankingu vyssie...

Re: Re: Re: Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

27.03.2009 08:54:02

Takže v Jirkovom prispevku &quot;podpora jamesu&quot; znamena &quot;podpora komisie pretekarskeho lezenia&quot;?

Re: Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

27.03.2009 10:04:14
Reakcia - Tvrdy oriesok

cize s pretekarmi nie je dohodnute, ci tam vobec chcu ist? Proste si ich nominoval a hotovo (....a zaplatia sa za nich nejake poplatky) ..? Lebo takymto stylom to vyznieva tak trochu jak na povel a netreba sa potom divit, ked sa na to vyflaknu.... Hrdost ma rozne podoby.

Re: Re: Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

27.03.2009 18:04:17

pretekari mali, maju a budu mat takmer vsetko, ak nie uplne vsetko preplatene, staci zdvihnut rit a ist...

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

26.03.2009 23:19:40

tak tak :):)

Informácie o pretekoch pre organizátorov aj pretekárov

30.03.2009 20:25:39
- caballo

v normálnych športoch je pre každého športovca čest a je hrdý na to, že može reprezentovať svoju vlasť. nemám v najmenšom úmysle sa dakoho doprosovať, či chce reprezentovať, podla stanovených kritérií sa nominovali a tak je i prihlásim - pokial sa reprezentace nevzdajú.<br /> neviem o tom, že by na sveťákoch zmenili pravidla a vyhlasovali najvetšieho antitalenta, ktorý najviacej trénuje (asi sa to pozná podla toho, kolko ráz má za rok natiahnuté šlachy a zapálené kľby), zatial sa vyhlasuje najlepší lezec a ked niekdo nemá na to, aby sa nominoval na slovensku podla schválených nominací, nechápem, čo by hladal na sveťáku - taký sa potrebuje naučiť preťekať najskor doma. <br /> najviac si vážím ludí, ako chrastina, repáci, fickuliaková, čintalka, humpi - viacej ich nemáme, ktorý sú ( alebo boli), ešte pri všech už dospeláckych starostech ochotni reprezentovať ( a poctivo sa nominovať). tito ludia majú moj obdiv a zaslúžia si minimálne takú podporu, ako mládež z ktorej ( ked sa od nich čaká dospelácká reprezentácia) na 95% vytratia z pretekov a nebo ešte horšie odmietnú reprezentovať.

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!