1. kolo SPM

  • 4. apríla 2009 sa na myjavskej stene uskutočnilo 1. tohtoročné kolo Edelweiss Cupu – Slovenského pohára mládeže. Zaregistrovala sa rovná 50tka detí od Košíc až po Bratislavu z pravidelne sa zúčastňujúcich klubov (Metropol Košice, CCCBBB, Horoklub Banská Bystrica, Prometeus Handlová, HK Zlaté Moravce, Boulderoom, MKŠK Modra, RedPoint Myjava, Bratislava, Aupeak, HK Manín, Sokol Žilina) ale čo je potešiteľné, prišli aj nováčikovia zo Žiaru nad Hronom.

Oficiálne sú aj tento rok lezci rozdelení do 2 kategórii A do 12 rokov a B do 15 rokov, ale vyhodnocovali sme aj kategóriu „mini“ do 10 rokov.



Caption of the figure above.




Na všetkých čakali 4 cesty, z nich 3 sa liezli štýlom OSF a jedna (ťažšia) bola pracovná a deti na ňu mali 5 pokusov. Druhá časť spočívala zo 4 bouldrových problémov. O poradí rozhodoval celkový počet bodov z oboch disciplín. Cesty aj bouldre sme sa snažili postaviť (ja a Miloš Němý) tak, aby si zaliezol úplne každý – boli ľahšie a aj tie, ktoré potrápili. Jednotlivé deti sa na nich podľa výkonnosti pekne roztriedili, takže nenastal žiadna rovnosť bodov a nebolo treba žiadne superfinále. Pracovná cesta zostala bez topu, najbližšie k nemu mal Kubo Švub. Najťažší boulder mal tiež len zopár prelezov a dať ho na 1. pokus sa podarilo len 3 lezcom.


Caption of the figure above.

 

  Harmonogram uvedený na pozvánke sa nám podarilo doržať, tak o 16tej bolo po všetkom – víťazi boli odmenení predsedom komisie mládeže Tomášom Greksákom a všetci sa mohli pobrať domov. Dovolím si môj osobný postreh – model detských pretekov, ktorý pre tento rok doporučila pretekárska komisia sa mi zdá veľmi dobrý – deti (aj tie slabšie) si môžu naozaj zaliezť „do mŕtva“, nehrozí situácia, že niekto precestuje pol republiky a náhodou spadne v prvej ceste z 3 chytu a má dolezené. A pri detských pretekoch emócie častokrát hrajú veľkú rolu...:-)) Ďalším pozitívom je možnosť komplexnejšieho porovnania výkonov medzi jednotlivými kategóriami.

 

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

 

 

Caption of the figure above.

 

Spoluorganizátorom pretekov bol SHS James a generálnym sponzorom celého Pohára je firma Northland Ďura Hreusa – distribútora značky Edelweiss. Za podporu pretekov ďakujeme mestu Myjava, spoločnosti 8000.sk a Miroslavovi Kňažskému z firmy MVL Štefánek a za spoluprácu všetkým zúčastneným členom RedPoint Myjava.

 

Caption of the figure above.


Výsledky pretekov:

 Do 10 r. chlapci:

 

1. Pavel Kratochvíl, MKŠK Modra

2. Matúš Pánik, HK Zlaté Moravce

3. Daniel Bača, HK James Žiar nad hronom

 

Do 10 rokov dievčatá:

 

1. Vanda Michalková, Bratislava

 

 Do 12 rokov dievčatá:


1. Nina Kovaříková, RedPoint Myjava

 2. Magda Žáková, RedPoint Myjava

3. Veronika Lattáková, Aupeak Bratislava

 

 

Do 12 rokov chlapci:

 

1. Róbert Erdélyi, Metropol Košice

2. Ondrej Gajdoš, Boulderoom

3. Peter Kvačkay, Boulderoom

 

Do 15 rokov dievčatá:


1. Irena Balátová, Prometeus Handlová

2. Karolína Predáčová, HK Zlaté Moravce

3. Soňa Baďurová, Prometeus Handlová

Do 15 rokov chlapci:


1. Jakub Švub CCCBBB Banská Bystrica

 2. Adam Kiepeš HK Zlaté Moravce

3. Róbert Luby Horoklub Banská Bystrica

 

Nakoľko kompletné výsledky nefigurujú tu medzi výsledkami,sú k dispozícii tu. Takmer všetky fotografie v článku sú použité zo stránky klubu HK JAMES Žiar nad Hronom, pretože my sme mali iné starosti... :-) Autormi fotiek sú Marcel Zúbrik a Peter Bača.

Komentáre (4)

1. kolo SPM

15.04.2009 21:38:24
- radim

tomáš alebo braňo, prosím naformátujte to, neviem čo sa deje, ale formátoval som to už 25 x a stále mi to ukladá takto strašne. dík. r

1. kolo SPM

16.04.2009 10:11:18

Vyzera to, ze latka urovne pretekov sa pomaly zvysuje, myslim ze to je fajn trend. :)

1. kolo SPM

18.04.2009 22:48:41
- navstevnik

To si nebol na poslednych pretekoch v BB, som sa hanbil, ked sa prisly pozriet znamy na finale a tam dezorganizacia, ozraty, zhuleny... Jednoducho nic so sportom spolocne.

1. kolo SPM

20.04.2009 18:12:46

Sa tesim ze v ZH vyrasta nova generacia nadejnych lezcov!! Super drzim palce Backovi, Patovi a Magimu drzte tych mladych pekne zkratka nech je o ZH pocut:)))

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!