Otváranie sezóny

  • Osp. Kde iný končia, my len začíname. Veru, v čase, keď svetom vládnu posledné zlaňáky, lúčenie sa zo skalami a z toho plynúci hlavybôľ, trojposádka zahájila otvorenie skalnej sezóny v Ospe. Blysli sa hlavne baby.

Predpoveď tvrdila, že preteky sú pasé. Osp hlásil lákavé slniečka, 17 stupňov v tieni, až človek zapochyboval či sa neupečie. Nuž ale lepšie ak doma mrznúť. Na prvý pohľad by sa zdalo, že zohnať posádku je v takomto prípade ukrutne jednoduché. Lenže presvedčiť bodíkov lačných pretekárov sa ukázalo ako prituhý oriešok. Nakoniec sa však podarilo, udička hodená na považie nabalila nakoniec ďalšiu posádku a tí, čo tvrdili, že v žiadnom prípade nemôžu sa v sobotu ráno na parkáči objavili tiež.

Caption of the figure above.
 
Maťa s Rišom v noci riadne vymrzli, a dostať sa ráno po prebdenej noci zo spacáku bola pre nich vážna vec. Trenčanci sa vydávajú na Babnu, my okúsiť Peč. Zuzka strašila, že možno bude zatečené, ale jediného mokrého fľaku v celej Peči nieto, a to som sa fakt snažil hľadať! Čestné pionierske. Vlastne len iskričkovské.
Caption of the figure above.
Rišo Smoleň,
Danger Zone, 7a, Mišja Peč
foto: Zuzka
 
Prichádzame pod ľavú časť Peče. Rišo je v Peči prvý krát a po prejdení ceej ľaej časti dostáva logickú hádanku – hádaj, ktoré cesty sú ľahké. Bystrý to mládenec, jasné že tam, kde nie je ani cesty voľnej. Obligátny rozlez, ešte pár krát, a stane sa z toho nočná mora. Misia je jasná, nacvakávam Tortugu. Zuzka opakuje kroky, ja sa ničím vo všetkom, čo som schopný aspoň prebiť od borháku k borkáhu. Taloši brblú, že v centrálnej európe je na <>, lebo parkáč je plný slovákov, poliakov a nemcov. Dobre nevidíte. Česká ani noha. Skoro. Zachránila to nabúchaná brnenská posádka, ktorá ale búšila v dachoch vpravo a teda zmizla z dohľadu. Tortuga odoláva, ja po ôsmich cestách už neprebijem ani Kindergarden a s hanbou zdrhám z polovice. Svetla ešte habadej. Slnko robí pred zmenou času divné veci. O desiatej ešte v centrálnej časti vôbec nie je slnko, o pol siedmej ešte môžete s prehľadom liezť ...
Caption of the figure above.
Ondro fixuje Minulet, 7b, Mišja Peč
foto: Zuzka
Caption of the figure above.
náš maďarský známy, Iglu, 8a, Mišja Peč
foto: Zuzka
Večer neodoláme volaniu Vikiburgera. Novinky badať na každom kroku. V prvom rade zaujme nová čašníčka. Aj potme sa môžu hodiť slnečné okuliare. Tomáš informuje o parádnom dni považskej posádky. V prvom rade Evča expresne bachla Sonči dnevi, 7a+/b. Navyše vraj aj nejaké vedľajšie 7a flash. Poskúšali cestičky v okolí pravého kúta – tie dlhé 7a – 7b+, vraj veľmi pekné, zaraďujem na playlist najbližšej návštevy.
Caption of the figure above.
Eva, Sonči Dnevi, 7a+/b, Babna
foto: Tomáš Vavro
Chlap lezie nejakú nekonečnú cestu. V oddychu je nuda. Tak kuká okolo, obloha, údolie, skaly, všetko známe, aha, aká parádna kočka sa tam opaľuje. Hneď kričí dole na ističa: „Tomáš, hen aká parádna baba tam leží!“, istič kuká, hľadá, „Ty pako, veď to je naša Eva.“
Caption of the figure above.
Evča, Minulet, 7b
foto: Zuzka
Caption of the figure above.
Evča, Minulet, 7b
foto: Zuzka
Nedeľa ráno. Okolo prechádza auto a budí ma. Vykuknem von, hádam sú to trenčanci čo sa idú vyhrievať na slniečko. Vykuknem zo stanu, ups, ešte včera nemali maják. Reku, seriem na to, snáď to vzdajú. Nevzdali. O minútku nás už budí policajný maják. Aby som to skrátil – spanie mimo kempov je v celom slovinsku zakázané. Vraj. Aj by som si to overil, ale fakt neviem kde. Ešte sa nás pýtajú ako je to u nás – mimochodom viete niekto? Ja sa domnievam, že iba na chránených územiach je zákaz. Ešte štastie, že policajné manuály im kážu pri prvom porušení nás len upozorniť a pohroziť nám pokutou – mimochodom 100e/hlava. Nepochybujem, že naša značka už figuruje v hlásení a minimálne rok sa tam radšej ukazovať nebudem. Tak balíme. Prišli akurát včas, presne bol čas vstať a fičať na skaly.
Caption of the figure above.
Tomáš s ortézou na lakti, kolene, ...
foto: Zuzka
Caption of the figure above.
Kapor balí, hasičské cvičenie končí. Sanski kupodivu opäť odolal. Zuzka odhodlane nalieza do Tortugy, kupodivu mení kľúčovú sekvenciu, vyzerá to že nie moc naschál a je z toho tká prekvapená že sa chce pustiť. Tak sme na ňu zhúkli, zabralo, z nejakých záhadných dôvodov aj posledný krok dofixovala, no paráda, pekné 7b na konte. Tradičným spôsobom. To znamená, v kľúčovom mieste, kde všetci padajú no-hand, mádžovanie a cvakanie, akurát to zas nikto iný nevie spraviť. Strašné niečo. Už sa normálne je bojím radiť kroky, aby som z toho zas nevyšiel ako blbec čo to robí všetko zbytočne ťažko. Tento rok sa je vôbec nejak darí, za posledné dva mesiace vybúšila hádam všetky cesty, ktorých sa toľko bála -Finálku, 9- na Skalke, Žltú stienku 8, Trhača nitov 8+/9-, Tschak-bumm 8, a teraz ešte tú Tortugu, 7b. Ccc ... Ešte aj na Evču musím nabonzovať že okrem Halucinačnej, 9- dala aj Finálku 9- na Skalke. Poznáte to? Tak vraj sa aj pekne preletela obligátne z tej hornej dierky ... 
Daň za no-hand rest v kľúčovom bouldri ...
foto: Tomáš Vavro
Tortuga, 7b
tomu hovorím rozpeťák ...
foto: Tomáš Vavro
Tortuga, 7b
foto: Tomáš Vavro
Tortuga, 7b
... a je to tam ...
foto: Tomáš Vavro
Rišo skúša či dá 7c na OS, ale nevydalo. Lenivý je dať do ktoréhokoľvek aj druhý pokus. Tak sa aspoň prejde v Nide. Aktivita sa sútredila pod Minulet, 7b+. Ondro a Evka pokusujú, vyhňa je neskutočná, zriadili sme slovenský sector. Zdravíme známeho maďara, čo býval každý víkend na jar na semeringu … na to teplo Iglu asi nebude to pravé, oblinky to musí byť radosť, ale ten syčák to dočiahne luxusne z päty až do madla, protestujem, veď to potom vôbec nie je ťažké! Posledné pokusy, Ondro padá v strede Minuletu v dlhom kroku, Evka ho nechcela zahanbiť tak presne v tom istom kroku dzigne aj ona … vyberieme presky … schladiť sa do tieňa … a hŕrr zas mrznúť domov. Dovi o dva týždne.
Caption of the figure above.
 Rišo, Mosquito Wall, 7b+, Babna

Komentáre (6)

Otváranie sezóny

19.10.2009 21:23:21

Brano mal by si pisat castejsie, fakt sa bavim pri citani - a nie kvoli tomu, ze som tam bol s vami ale jednoducho fakt gut :]

Otváranie sezóny

20.10.2009 10:02:37

Jemine a Matu som zabudol pochvalit! Vybaletila Jumba, 7a ako nic. Teda usudil som nakoniec, ze Mata je polovicny spickovy lezec. Hardware vymakany, ale software fakt naprd. Ked jej nadiktujes co ma robit, tak prelezie vsetko, ale ked si ma sama cosi vymysliet, tak vzdy vsetko popletie. Aj ked ide na pokus tak je schopna sa stratit. Strasne nieco. Zuzka na nu kricala Tortugu na flash a vypadla v zasade v poslednom kroku hore na hrane z tych zmrdiek do madla, lebo nepochopila dobre kam dat nohu. Fakt dobra show.

Otváranie sezóny

20.10.2009 10:03:26

A este pridavam ceny slovinskych dialnicnych znamok - tyzdenna = 15e, dvojmesacna = 30e, rocna (januar-december) - 90e. Zdroj: Zuzka. :)

Re: Otváranie sezóny

20.10.2009 10:24:55
Reakcia - zuzka

opravim brana ze maju 1-mesacnu znamku za 30E, dvojmesacnu nemaju vobec a este dodam, ze rocna dialnicna znamka plati od januara do decembra, takze do konca roka si treba vystacit s mesacnymi znamkami.

Re: Re: Otváranie sezóny

20.10.2009 17:17:10
Reakcia - brano

ano, ano, dakujem, poplietlo sa mi to s rakuskymi

Otváranie sezóny

20.10.2009 22:41:46
- Ondro

Klobúk dole braňo, super článok hádam sa tam ešte tento rok stretneme

Nový komentár

Ochrana proti spamu
šest +tri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...