Informácie o medzinárodných pretekoch a pretekoch Slovenského pohára v roku 2010

  • Aj v tomto roku uzatvorila naša organizácia James zmluvu o spolupráci v reklame s firmou Northland s.r.o., ktorá bude finančne a materiálne podporovať Slovenský pohár mládeže ( odteraz – Edelweiss Slovenský pohár mládeže). Organizátor je povinnej uvádzať firmu Edelweiss na všetkých pozvánkach, reklamných letákoch a pri samotných pretekoch umiestniť na viditeľnom mieste plagát Edelweiss.
Organizátori Edelweiss Slovenského pohára mládeže, Majstrovstiev Slovenska a Slovenského pohára dospelých I. kategórie si môžu požiadať o finančnú podporu na organizáciu preteku a ceny pre pretekárov. Potrebné formuláre nájdete na stránke www. james.sk. a podrobné informácie o výške jednotlivých dotácií a najnovšie zmeny v kalendári pretekov ( než sa dostanú na oficiálnu stránku ), na www. cccbbb. sk v sekcii pravidla pre preteky.

Medzinárodné preteky detí organizované a podporované Jamesom :

   21.- 23.5. Imst Rakúsko – kvalitné preteky detí v lezení na obtiažnosť. Lezie sa dva dni, vlani dokopy 9 ciest. Ubytovanie je možné v blízkom campe, po ôsmi rokoch podražel myslím na 9 eur. Na internete je možné nájsť privát už od 10 eur. Dátum preteku sa blíži k letu, ale dookola Imstu sú kopce so stálymi ľadovci, ktoré sú schopné priniesť riadne chladné počasie. Osobne som zatiaľ vždy býval v campe - v súčasnosti už v karavane, ale pár rokov som prečkal (i za sneženia) v stane. Vlani štartovali traja naši pretekári, ale pretože im zle vychádzali roky nedočiahli sme na medaile, takže dúfame, že v tomto roku bude lepšie. Preteky dotuje James čiastkou 30 eur na pretekára a šoféra.
  5./6.6. Arco Taliansko – preteká sa na rýchlosť, bouldre a dve cesty na obtiažnosť. Disciplíny sa zratuvajú a vyhlasujú spoločne. Ubytovanie už tradične mávame v ZOO campu, vzdialenom od steny ( na ktorej sa lezie i Rock Master) asi dva km. Dve tretie umiestnenie vybojovala Nina Kovaríková, ostatní chlapci zostali tesne za stupni víťazov a pobrali solidné miesta od štvrtého do desiateho miesta. Posledné roky sa mi zdá, že kvalita týchto pretekov začína upadať – stále väčší chaos a nedodržanie časových termínov. James na tieto preteky prispieva čiastkou 50 eur na pretekára a šoféra.
   9. – 11.7. Petzen - posledné roky stále obľúbenejší pretek. Prišiel autobus Rusov, štartovali Ukrajinci, Kazachstan, Grécka a samozrejme všetky stredoevropské štáty. Prvý večer sa dlho do noci preteká v rýchlosti, druhý a tretí deň na striedačku v bouldrech a obtiažnosti.  Pretože sú preteky o prázdninách, mávame zo Slovenska početné zastúpenie. Ubytovanie býva z pravidla iba 10 eur na tri dni – vlastníkom campu je jeden zo šéfov preteku. Vlani konečne postavili kvalitnejšiu bouldrovku, betónová stena nie je najkvalitnejšia, ale cesty našťastie stavajú bývalí pretekári, takže preteky sú dostatočne zaujímavé. Vlani naši doviezli dve prvá miesta – Kratochvíl v najmladšej kategórii na obtiažnosť a Matej Švub v junioroch na bouldroch. O ďalší štyri medaile sa zaslúžili Nina Kovaříková a Lenka Antalíková.  Na tieto preteky prispieva James čiastkou 25 eur na pretekára a šoféra.
    Prosím všetkých záujemcov, aby mi zaslali údaje o pretekároch ( meno, dátum narodenia a oddiel) na mail – caballo@cccbbb.sk a názov preteku, ktorého sa chcú zúčastniť. Na preteky sa nemusíte nominovať, podporíme každého, kto je ochotný venovať svoj čas a peniaze na reprezentáciu Slovenska.

    Európsky pohár juniorov.

    Opäť by sme boli radi, keby sa pretekov zúčastnilo čo najviacej pretekárov. I vtedy keď nemajú potrebnú výkonnosť, pretože keď nebudú skúšať medzinárodné preteky a ťažšie cesty na nich, nikdy sa nebudú zlepšovať.
    3. – 6.6. Imst – tradičné preteky, podrobnejší informácie hore. Apelujem na trénerov, rodičov aj pretekárov, aby sa týchto pretekov zúčastnili. James podporí pretekára a šoféra 30 eur na hlavu.
    14.- 15.8. Viedeň – preteky, čo by si kameňom dohodil. James prispeje na pretekára a šoféra 20 eur. Tiež dúfam v čo najpočetnejšiu účasť, už len preto, že chceme mať zastúpenie našich pretekárov na Majstrovstvách sveta v Anglii v Edinburghu   

    Svetový pohár mužov

Opäť rozumne rozdelili na bouldre – v prvej polovine roku, obtiažnosť v druhej.
   14.- 15.5. Greifensee SUI – prvý pretek SP v boulderingu na ktorom sa bude chcieť ukázať a o ďalšie nominácie bojovať čo najširší počet pretekárov vrátane našich. Dospelá reprezentácia má pretek hradený v plnej výške. Samozrejme je to správne, pretože i oni sa museli prehrýzť detskými pretekmi, juniorskými a okrem Raveny neboli ďalšie mládežnícke preteky pravidelne podporované Jamesom, takže každý kto vydržal pretekať až do dospelej reprezentácie má moje uznanie. Ja sám som od roku 2001 finančne pravidelne podporoval Krakena Doležaja, ale i tento veľký talent po zájazdu do El Chorra nepochopiteľne skončil. Potom som sa o to samé pokúsil s Julom Bucheňom, ktorý bol tiež prirodzeným talentom, ale toho prestalo baviť systematicky trénovať už po roku. Uvádzam to tuná iba pre tých chytrákoch, ktorý sú schopní vykrikovať, že máme plno super lezcov, ale nikto im nedá šancu.
    28.- 30.5. Vídeň – druhý pretek SP v boulderingu, ktorý sa tiež budeme snažiť plno obsadiť a dúfame i so silnou podporov našich prívržencov.
    14.- 18. 9. sa uskutočnia najdôležitejšie preteky Majstrovstvá Európy v Imste a Insbrucku, ktoré dúfam budeme mať kým obsadiť a dali šancu čo najväčšej skupine pretekárov.

Slovenský pohár

    Čo sa týka Slovenského pohára – v detskom nám ešte pribudne jeden pretek v boulroch a rozhoduje sa medzi Źilinou a Vertigom. Osobne by som sa viacej priklonil k Žiline – detské preteky tam ešte neboli. Hlavne si organizátori pozrite dátumy, nech sa pretek s žiadnym nekryje a dajte čo najskôr vedieť. Do celkového hodnotenia sa zarátajú tri najlepšie preteky.
    V dospelákoch nám stále chýba jeden pretek na obtiažnosť – ked čítam koľko máme u nás dborníkov na akékoľvek lezecké problémy, treba im zrejme len poradiť, ako som robil preteky ja, keď som nemal vlastné steny : trikrát som si stenu prenajal a dvakrát speciálne postavil iba na pretek. Teraz sa žiadosti pohrnú.
   Caballo      

Komentáre (3)

Informácie o medzinárodných pretekoch a pretekoch Slovenského pohára v roku 2010

08.04.2010 19:55:30
-

chcelo by to doplnit vekove kategorie pri detskych a juniorskych pretekoch...

Re: Informácie o medzinárodných pretekoch a pretekoch Slovenského pohára v roku

08.04.2010 21:04:13
Reakcia - brano

Pre preteky IFSC je to definovane v (http://www.ifsc-climbing.org/2010/IFSC_Rules_2010.pdf) pravidlach pre rok 2010.<br /> Pre tento rok, teda 2010 su tri kategorie - Youth B = 1996 - 1995, Youth A = 1994 - 1993, Juniors - 1992 - 1991.<br /> Informacie o kaetgoriach pre (http://www.rockmaster.com/page.lasso?cl=9&amp;l=2&amp;lvl1=88&amp;lvl2=458&amp;sez=1) Arco Rock Junior su tiez dostupne na strankach pretekov, narychlo citam ze su tam pripravene akcie pre deti od 5 rokov.<br /> Viac lustit som teraz lenivy, ked sa niekomu bude chciet, pripadne to sem doplnte, alebo poslite mail na redakciu, radi doplnime aj do clanku.<br />

Informácie o medzinárodných pretekoch a pretekoch Slovenského pohára v roku 2010

16.04.2010 19:26:41
-

ženy nemajú svetový pohár ?<br /> <br />

Nový komentár

Ochrana proti spamu
sedem +osem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...