Nová generácia lán EDELWEISS

  • -PR- Milý Slovakia climbers, dúfame, že Vám všetkým sezóna dobre naštartovala. My sme medzičasom pracovali veľa na vývoji a mnoho ľudí očakáva update nášho webu na podporu našej novej ponuky. Kliknite prosím tu: www.edelweiss-ropes.com  a lepšie sa pozrite. Dúfame, že sa Vám návšteva našej stránky bude pačiť.

Teraz je samozrejme najdôležitejšia evolúcia v celkom novej rade lán Edelweisse - Perform 3, ktorá je práve v obchodoch. Dizajn a technológia zaručujú, že tieto laná budú mať úspech.

 
Perform 3 je nová generácia lán, ľahšia a lepšia na manipuláciu, s vylepšeným tlmením nárazov. Toto je výsledok horlivého vývoja máterialu, jeho úpravy a samotnej konštrukcie lana. Kombinácia týchto troch faktorov zabezpečuje nasledujúce výhody:
 
1. zníženie hmotnosti = zvýšený výkon.
2. zlepšené tlmenie nárazov = zvýšená bezpečnosť.
3. zlepšená flexibilita = zvýšené pohodlie.
 
Pokiaľ ide o výstroj, najväčším nepriateľom je hmotnosť. Perform 3, použitím posledných generácii polymérov, umožňuje pokles hmotnosti až do 5 gramov na 1 meter lana Magnetic. Vynásobte si to dĺžkou vášho lana a uvidíte výhodu!
Lepší výkon tiež znamená menšiu silu nárazu, čím je tá menšia, tým je to pohodlnejšie pre lezca, keď spadne. Pomer trvácnosti a tlmenia nárazov musí preto viesť k záruke odolnosti lán rovnako ako ku  bezpečnosti lezca.
Vďaka špecifickému prevedeniu termálnej úpravy vlákien, Perform 3 môže zabezpečiť zvýšením sily nárazu výkon vyšší až o 12,5% na tom isto priemere lana.
Bezpečnosť pri lane je samozrejme schopnosť lana odolať niekoľkým pádom, aby zachránilo život. Podľa normy UIAA sú laná testované v extrémnych podmienkách opakovaných pádov, ktoré by boli s najväčšou pravdepodobnosťou pre lezca smrteľné. Nová generácia lán Edelweiss, Perform 3, vydrží o dva tieto drastické testovacie pády naviac.
Aby sme dosiahli túto úroveň výkonu, lemovanie a torzia vlákien boli optimalizované tak, aby aj jadro aj vrchná vrstva fungovali dokonale homogénne.
Dobré meno lán Edelweiss pre ich trvácnosť a odolnosť patrí k naším silným stránkam, a vy určite oceníte, napriek tomu že UIAA skončili s testami “Sharp Edge”, že tri laná z novej rady su Sharp Edge Resistant / odolné voči ostrým hranám.
Jednoduché laná Magnetic 11mm a Geos 10.5mm ako aj  polovičné lano Extrem II 9mm uspokoja potreby i najnáročnejších zákazníkov, dokonca aj tých, ktorí si pamätajú užasné časy Stratosu.
 
Veľa lezeckych úspechov Vám praje,
 
Philippe BEAL.
EDELWEISS S.A.S
Caption of the figure above.